ComputerComputer
Door 10 oktober 2019 Lees verder →

Nikon introduceert Nikkor Z 58mm F0.95 S Noct

Vandaag introduceert Nikon een iconisch objectief voor haar systeemcamera’s: de Nikkor Z 58mm F0.95 S Noct. Dit objectief heeft de klassieke uitstraling van Nikon’s legendarische Noct-objectief met F-vatting, gecombineerd met een revolutionair optisch ontwerp. Dankzij een ultragroot diafragma en een uitzonderlijke scherpte biedt dit objectief nieuwe mogelijkheden bij weinig licht.

Met zijn onberispelijke constructie is de Nikkor Z 58mm F0.95 S Noct een grensverleggend objectief met handmatige scherpstelling. De grote Z-vatting en het grote diafragma van f/0.95 openen een wereld aan nieuwe mogelijkheden bij weinig licht. Dankzij de ongekende diepte en scherpte dat dit objectief, legt u portretten tot nachtlandschappen en video’s met een cinematogratische stijl vast. Twee anti-reflectiecoatings, ARNEO Coat en Nano Crystal Coat, werken samen om beeldschaduwen en lichtvlekken tegen te gaan, terwijl de aberratiecorrectie ingrijpend is verbeterd dankzij het nauwkeurig geslepen asferische lenselement met grote diameter en hoge brekingsindex. De robuuste fluorcoat stoot water, vuil en vocht af zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit.

Informatiescherm

Via een OLED-informatiescherm kunt u diafragma, scherpstelafstand en scherptediepte snel rechtstreeks op het objectief controleren. Daarnaast kan er met een intuïtieve instelring functies als diafragma en belichtingscorrectie vloeiend en geluidloos worden ingesteld. Aan de uitgebreidere Fn-knop kunnen maximaal 17 functies worden toegewezen in overeenstemming met de Fn-knop op de camerabody, dit varieert van AE-vergrendeling tot lichtmeting en bracketing. De objectiefnaam en -gegevens zijn in het objectief gegraveerd, wat er zeer verfijnd uit ziet en altijd leesbaar blijft.

Bokeh

Portretfotografen kunnen hun onderwerpen scherp vastleggen, zelfs wanneer ze fotograferen met het grootste diafragma van F0.95, en profiteren van een uitzonderlijke esthetische controle onder alle lichtomstandigheden. U bent verzekerd van een schitterende bokeh met vloeiende gradaties naar de randen van het beeld. Nachtelijke opnamen waren nog nooit zo mooi. Het optische ontwerp met 17 elementen in 10 groepen zorgt ervoor dat puntlichtbronnen in prachtige details worden afgebeeld, zelfs wanneer met open diafragma wordt gefotografeerd. Van nachtlandschappen tot astrofoto’s, de resultaten zijn verbluffend.

De Nikon Nikkor Z 58mm F0.95 S Noct is beschikbaar vanaf 31 oktober 2019 voor een adviesprijs van € 8.999,-.

Kijk voor meer informatie op www.nikon.nl.

Geplaatst in: Nieuws