ComputerComputer
Door 19 december 2019 Lees verder →

RAW-Video-uitvoer voor Nikon Z7 en Z6 beschikbaar

Nikon heeft een firmware-update beschikbaar gesteld waarmee RAW-video-uitvoer beschikbaar komt voor de Nikon Z7 en Z6 full-frame systeemcamera’s. De upgrade is beschikbaar vanaf firmware versie 2.20. Nikon is de eerste camerafabrikant die RAW-video-uitvoer rechtstreeks vanuit een full-frame systeemcamera via HDMI mogelijk maakt.

Gebruikers van de Nikon Z7-en Z6-camera’s kunnen een 12-bits RAW-videostream uitvoeren naar een externe recorder van Atomos Ninja V, dat onderdeel is van de Nikon Z6 Essentiële Videokit. De videostream wordt opgenomen in het ProRes RAW-formaat, dat een grotere kleurnauwkeurigheid heeft en meer details in hooglichten en schaduwen biedt. Videomakers kunnen profiteren van maximale flexibiliteit bij de nabewerking zonder dat de bewerking wordt vertraagd, wat ideaal is voor HDR-workflows. Nadat men de firmware-update versie 2.20 heeft gedownload, kan ondersteuning voor RAW-video-uitvoer op de Nikon Z7-en Z6-camera’s worden geïnstalleerd bij een Nikon-servicecentrum. Deze service is gratis voor alle Nikon Z6-camera’s die zijn aangeschaft als onderdeel van de Essentiële Videokit van de Nikon Z6. Het inschakelen van RAW-uitvoer via HDMI betekent een belangrijke verbetering voor iedere videograaf. De Z serie zal ook in de toekomst tegemoet blijven komen aan de veranderende wensen van gebruikers.

Kijk voor meer informatie op www.nikon.nl.

Geplaatst in: Nieuws