ComputerComputer
Door 9 april 2020 Lees verder →

Nikon sponsort Marilyn Stafford FotoReportage Award

Nikon heeft voor het tweede jaar op rij aangekondigd de trotse sponsor te zijn van de Marilyn Stafford FotoReportage Award. De wereldwijde wedstrijd, mede mogelijk gemaakt door FotoDocument, is bedoeld om getalenteerde vrouwelijke fotografen in het zonnetje te zetten. Daarnaast belicht het de positieve kracht van fotojournalistiek om de belangrijkste vraagstukken waarmee onze mensen en onze planeet worden geconfronteerd onder de aandacht te brengen.

De award is bedoeld om documentaire fotografen erkennen. Deze fotografen werken aan projecten met het doel echte verandering teweeg te brengen in hedendaagse kwesties die mogelijk niet of niet genoeg worden aangekaart. De award wordt nu voor de vierde keer uitgereikt. De in de Verenigde Staten geboren en in het Verenigd Koninkrijk gevestigde fotograaf, Marilyn Stafford heeft de prijs in 2017 opgezet om de nieuwe generatie vrouwen van fotojournalistiek te ondersteunen. Marilyn werd zelf internationaal geprezen nadat haar werk over het documenteren van Algerijnse vluchtelingen in Tunesië op de voorpagina van The Observer kwam in 1958 en hiermee de situatie onder de ogen van de wereld bracht. De nu jaarlijkse onderscheiding stelt £ 2000,- (ongeveer € 2200,-) ter beschikking om een professionele vrouwelijke fotograaf in staat te stellen een documentair fotoverslag te maken. Daarnaast biedt het een platform aan vrouwelijke fotografen, binnen het traditioneel door mannen gedomineerde vakgebied van de fotojournalistiek, waarop ze hun werk kunnen promoten. Het optreden van Nikon als sponsor doet recht aan de voortdurende inzet van het bedrijf om vrouwelijk talent binnen de fotografie branche te ondersteunen. Grondlegster en baanbrekende fotografe Marilyn Stafford zegt: “Ik ben ontzettend blij om opnieuw samen te werken met Nikon voor de prijs van 2020. Samen zijn we op een missie om enkele van de meest urgente wereldwijde vraagstukken aan te kaarten, terwijl we de vrouwen die deze vraagstukken blootleggen aanmoedigen. Ik kijk ernaar uit om nog een jaar samen te werken met Nikon terwijl we getalenteerde vrouwelijke fotografen in Europa en de rest van de wereld blijven koesteren.” Rebecca Newton, Nikon UK zegt: “Zoals altijd blijft Nikon zich inzetten voor het ondersteunen van het ongelooflijke werk van vrouwelijke fotografen. Deze prijs biedt fotografen een onmisbaar platform om hun verhalen te vertellen. Het is een eer om de vrouwen achter de lens te blijven steunen en die in de voetsporen treden van Marilyn Stafford om met hun inspirerende beelden echte wereldwijde veranderingen teweeg te brengen.” Inschrijvingen kunnen nu worden gedaan door vrouwelijke fotografen van elke nationaliteit en in elke fase van hun carrière, mits ze ten minste 1 documentair fotoverslag hebben gemaakt waarin positieve oplossingen op lokaal of wereldwijd niveau voor de belangrijke vraagstukken worden gepresenteerd. Inzendingen worden beoordeeld door een panel van deskundigen uit de branche, waaronder Marilyn Stafford, Nina Emmet documentair fotograaf en prijswinnende Director van FotoDocument en Rebecca Newton, PR en Social Media Manager van Nikon UK. De winnares wordt in juni bekend gemaakt en ontvangt de prijs van £ 2000,- voor haar project. Tevens wordt haar uiteindelijke werk op FotoDocument en op social media geplaatst.

Kijk voor meer informatie op fotodocument.org/fotoaward/.

Geplaatst in: Nieuws