ComputerComputer
Door 13 november 2020 Lees verder →

Canon kondigt komst RF 50mm F1.8 STM objectief aan

Nieuw van Canon is het RF 50mm F1.8 STM standaardobjectief. Deze nieuwe RF-versie van Canon’s EF 50mm F1.8 STM – die vanwege de veelzijdigheid de bijnaam ‘nifty fifty’ kreeg – is perfect voor enthousiaste fotografen die overstappen op het EOS R-systeem. Fotografen met een brede interesse van portretten tot landschappen en die dag en nacht actief zijn, kunnen met de RF 50mm F1.8 STM zelf de kwaliteitsstandaard van deze ‘nifty fifty’ ervaren.

Met de standaardbeeldhoek van een 50mm en een groot diafragma van F1.8 biedt de RF 50mm F1.8 STM een perspectief dat het menselijk blikveld benadert – ideaal voor portretfotografen die natuurlijk ogende portretten willen vastleggen binnen een breed scala aan opnamescenario’s. De RF 50mm F1.8 STM heeft een volledig nieuw optisch systeem en dankzij het grote diafragma en de asferische PMo-lenzen wordt zelfs bij maximale lensopening een hoge beeldkwaliteit bereikt. Dit dankzij een betere scheiding tussen onderwerp en achtergrond, zodat ook bij weinig licht kan worden gefotografeerd. De RF 50mm F1.8 STM heeft een minimale scherpstelafstand van 0,3 meter, 5 cm dichterbij dan de bestaande EF-versie, waardoor onderwerpen van nog dichterbij zijn te fotograferen met een geringe scherptediepte. Het cirkelvormige diafragma met 7 lamellen – geërfd van de EF 50mm F1.8 – kan worden gebruikt voor een onscherpe voor- of achtergrond, maar ook voor een prachtig bokeh. De RF 50mm F1.8 STM is ook uitgevoerd met de Super Spectra Coating-technologie die een geharmoniseerde kleurbalans geeft met naast minder reflectie en overstraling ook minder aberratie. De RF 50mm F1.8 STM profiteert van een 7-stops beeldstabilisatie wanneer de lens wordt gecombineerd met de EOS R5 of de EOS R6. De STM staat garant voor vlekkeloze AF-prestaties, waardoor enthousiaste filmmakers een reeks nieuwe opnamevarianten kunnen uitproberen terwijl ze nagenoeg in stilte scènes vastleggen met een vloeiende kwaliteit. De nieuw ontworpen RF 50mm F1.8 STM heeft een verfijnde en nauwkeurige niet-klikkende scherpstel- en lensbedieningsring. Daarmee hebben fotografen een intuïtieve controle over de camera en scherpstelinstellingen, terwijl ze het onderwerp nog steeds kunnen waarnemen. De Canon RF 50mm F1.8 STM is vanaf december verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 239,99.

Kijk voor meer informatie op www.canon.nl.

Geplaatst in: Nieuws