ComputerComputer
Door 27 april 2021 Lees verder →

Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD

Nieuw van Tamron is het 150-500mm F5-6.7 Di III VC VXD zoomobjectief. Dit is Tamron’s eerste ultra-telezoomobjectief voor Full-Frame Sony E-mount systeemcamera’s dat tot een brandpuntsafstand van 500mm reikt. Zelfs in de uiterste zoomstand van 500mm is het objectief nog steeds compact genoeg om comfortabel mee uit de hand te kunnen fotograferen.

Met het Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD zoomobjectief kunnen fotografen voortaan genieten van gestabiliseerde supertele-opnamen van een hoge beeldkwaliteit, zonder dat er gebruikt gemaakt hoeft te worden van het ‘verplichte’ statief bij deze brandpuntsafstand. Om geslaagde opnamen uit de hand in het ultra-telebereik mogelijk te maken is dit nieuwe zoomobjectief uitgerust met Tamron’s VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive), een lineaire scherpstelmotor dat een uitstekende stille en snelle autofocus levert én Tamron’s eigen krachtige VC-beeldstabilisatie (Vibration Compensation). In de 150mm stand biedt dit objectief een zeer korte minimale scherpstelafstand van slechts 60cm, voor krachtige en dramatische tele close-ups.

Compact

De Tamron 150-500mm F5-6.7 Di III VC VXD is slechts 209,6 mm lang met een maximale diameter van 93 mm. Dit is verbluffend compact voor een zoomobjectief tot 500mm voor Full-Frame systeemcamera’s. Zelfs wanneer het objectief volledig is uitgeschoven tot 500mm, is het nog steeds opmerkelijk compact met lengte van slechts 283mm. Bijzonder is ook de zeer korte slag van slechts 75 graden om van 150 naar 500 mm te zoomen. In minder dan een kwartslag draai je de zoomring over het gehele zoombereik! Deze functie maakt snelle aanpassing aan de gewenste beeldhoek met minimale beweging mogelijk, waardoor gemiste kansen voorkomen worden. De befaamde Tamron VC-beeldstabilisatie verbetert ook aanzienlijk de prestaties bij het uit de hand fotograferen door cameratrilling tegen te gaan.

Constructie

De optische constructie bestaat uit 25 elementen in 16 groepen. De royale en effectieve toepassing van speciale lenselementen, waaronder één XLD (eXtra Low Dispersion), vijf LD (Low Dispersion) en twee hybride asferische lenselementen, houdt aberraties, waaronder axiale chromatische aberraties, grondig onder controle. Dit Tamron 150-500 mm F5-6,7 ultra-telefotozoomobjectief is ontworpen en gebouwd met een sterke nadruk op compacte afmetingen en gebruiksvriendelijkheid zonder afbreuk te doen aan de beeldkwaliteit. Hierdoor kunnen gebruikers genieten van een uitzonderlijk hoog oplossend vermogen over het gehele beeld. Het Tamron 150-500mm F5-6.7 Di III VC VXD zoomobjectief zal begin juni beschikbaar komen en heeft een adviesverkoopprijs van € 1499,99.

Kijk voor meer informatie op www.tamron.eu.

Geplaatst in: Nieuws