ComputerComputer
Door 28 mei 2021 Lees verder →

Skylum lanceert Luminar AI Update 3

Softwarefabrikant Skylum heeft een nieuwe update voor Luminar AI uitgebracht. Luminar AI Update 3 telt diverse verbeteringen in de AI-aangedreven gereedschappen. Met deze update blijft Skylum zijn belofte nakomen om het voor gebruikers van elk vaardigheidsniveau gemakkelijker te maken om ongelooflijke resultaten te behalen met hun foto’s. Luminar AI Update 3 is een gratis update voor huidige Luminar AI gebruikers.

Skylum Luminar AI versie 1.3.0 is geschikt voor Mac-computers met minimaal een Intel Core i5 processor (vanaf 2010 of nieuwer), 8 GB werkgeheugen, MacOS 10.13.6 of hoger, 10 GB opslagruimte en een beeldschermresolutie van 1280×768 pixels of meer. Retina beeldschermen worden ondersteund. Terwijl Apple de hardware grenzen blijft verleggen, doet Skylum hieraan mee. Luminar AI draait nu ook op de volgende generatie M1-machines van Apple. Met de native M1-ondersteuning in Update 3 kunnen macOS gebruikers volledig profiteren van de snellere verwerking van de M1-chips van Apple. Update 3 voegt ook ondersteuning toe voor HEIC beeldformaat, zodat Windows gebruikers nu foto´s kunnen openen en bewerken die zijn gemaakt met iPhones en andere iOS apparaten. De Windows-versie draait op Windows 10 met minimaal een Intel Core i5 processor, 8 GB werkgeheugen, 10 GB opslagruimte, Open GL 3.3-compatibele grafische kaart en een beeldschermresolutie van 1280×768 pixels of meer. Eén licentie mag worden gebruikt op maximaal 2 computers!

Plug-in

Luminar AI is in principe een standalone programma, maar kan eventueel ook worden gebruikt als plug-in in Adobe Photoshop, Adobe Lightroom en Apple Photos for Mac. Op die manier kan men Luminar AI gemakkelijk integreren in de eigen workflow. Al met al biedt het programma gebruikers alle functionaliteit die men van een volwaardig beeldbewerkingsprogramma mag verwachten, zoals beeldbeheer, RAW-ondersteuning, lagen, filters, voorinstellingen, aanpasbare gebruikersinterface, maskers, niet-destructieve bewerkingen enzovoort. Na installatie van het programma verschijnt een welkomstscherm met daarin de melding hoe je een individuele afbeelding kunt openen voor bewerken of een map met afbeeldingen kunt aanmaken (allebei via het +-teken) en waar je je nieuwe Luminar AI catalogus kunt vinden. Eventueel kun je via de knop Wijzig deze locatie naar wens aanpassen. Updaten kan via de menu-optie Controleren op updates. Als je Luminar AI als plug-in gebruikt met Photoshop, Lightroom Classic of Photoshop Elements, is het daarna ook aan te raden om het installatieprogramma van de plug-in opnieuw uit te voeren. De online gebruikershandleiding van Luminar AI is ook uitgebreid om het voor gebruikers gemakkelijker dan ooit te maken om te zoeken en antwoorden te vinden op eventuele vragen over Luminar AI.

Verbeteringen

Dankzij verbeteringen aan de algoritmen produceert het gereedschap Lucht AI nu nog meer fotorealistische resultaten met meer controle en nauwkeurigheid. Zodra een nieuwe lucht is geselecteerd, gebruikt Lucht AI nu verbeterde horizon-detectie om deze nauwkeuriger in de scène te plaatsen. Verfijnde randdetectie en maskering worden gebruikt om de nieuwe lucht beter te integreren voor een meer organisch effect. De verbeterde lucht positie wordt vervolgens gebruikt om meer realistische reflecties in het water te creëren. De schuifregelaars voor waas, warmte, helderheid en het vervagen van water geven gebruikers een nauwkeurigere controle over reflecties. Verbeteringen in kleurnauwkeurigheid creëren een natuurlijker effect wanneer de nieuwe lucht wordt gebruikt om automatisch de hele scène opnieuw te belichten, inclusief reflecties. Met drie bedieningselementen om opnieuw te belichten, kunnen gebruikers de belichting afstemmen op hun creatieve visie. Luchtobjecten die je hebt toegevoegd aan de aangepaste map zijn nu meteen beschikbaar om als voorbeeld te bekijken. Over voorbeelden gesproken, je kunt nu elk luchtobject in de visuele browser selecteren om er meteen een voorbeeld van te zien in jouw scène. Om je te helpen bij het verkennen van deze nieuwe functie, heeft Skylum drie gratis luchtobjecten op de marktplaats gebracht. Ook het gereedschap Doordrukken & Tegenhouden is verbeterd. Verf eenvoudig hoge lichten en schaduwen in je foto om de sfeer te verbeteren. Met de nieuwe schuifregelaar Zachtheid kun je de randen van het gebied subtiel verfijnen voor een natuurlijker effect.

Beschikbaarheid

Al met al is Skylum Luminar AI een interessant beeldbewerkingsprogramma, waarmee men dankzij de diverse sjablonen en AI-gereedschappen beelden vrij vlot kan bewerken of een compleet andere uitstraling geven. En dankzij de diverse maskergereedschappen kan men eventueel ook delen van een beeld bewerken. Luminar AI kost € 99,- en voor dat geld krijgt men een gebruiksvriendelijk beeldbewerkingsprogramma boordevol handige en innovatieve gereedschappen. Warm aanbevolen! Meer weten: lees dan hier onze eerdere review!

Kijk voor meer informatie op skylum.com/luminar-ai.

Geplaatst in: Nieuws