ComputerComputer
Door 2 juli 2021 Lees verder →

Canon kondigt RF 14-35mm F4L IS USM groothoekzoomobjectief aan

Canon heeft met de RF 14-35mm F4L IS USM haar wijdste RF-groothoekzoomlens tot nu toe gelanceerd. Met een geruisloze AF, 5,5-stops optische beeldstabilisatie en een 14-35mm brandpuntbereik met asferische- en UD-elementen voor kristalheldere resultaten is de RF 14-35mm F4L IS USM de perfecte lens voor landschaps- en architectuurfotografie, maar ook voor vlogging waarbij content creators een stabiel en wijd beeldveld nodig hebben.
De RF 14-35mm F4L IS USM maakt deel uit van Canon’s groeiende serie hoogwaardige RF-lenzen. Dankzij het communicatiesysteem van de RF-Mount werkt deze lens met de gecombineerde lens- en in body-beeldstabilisatie op compatibele camera’s uit de EOS R-serie. Bij gebruik in combinatie met de Canon EOS R5 of EOS R6 haalt deze lens een voordeel van 7-stops waardoor het een praktisch topmodel is voor zowel fotografie als filmopnamen. Door optimaal gebruik te maken van de grote diameter van de vatting van het EOS R System, zorgt de RF 14-35mm F4L IS USM voor een krachtige combinatie van een grotere dekking en hoge beeldkwaliteit – en dat alles in een compact optisch design. Met een gewicht van slechts 540 gram vormt de RF 14-35mm F4L IS USM samen met de compacte, lichtgewicht RF 24-105mm F4L IS USM en RF 70-200mm F4L IS USM een reeks F4-lenzen met verschillende brandpuntsafstanden die geschikt is voor vrijwel elke toepassing.


Net als de andere lenzen in deze RF-trinity heeft de RF 14-35mm F4L IS USM dezelfde 77mm filterdraad en een compacte vormfactor – kortom de ideale reisgenoot. Gebruikers kunnen met deze RF-trinity erop vertrouwen dat ze een breed scala aan perspectieven kunnen vastleggen, terwijl ze de omvang en het gewicht van de kit die ze bij zich dragen beperken. De RF 14-35mm F4L IS USM heeft een ruim brandpuntbereik en biedt fotografen de flexibiliteit om een groot aantal verschillende onderwerpen vast te leggen, waaronder landschappen en architectuur. De lens heeft een minimale scherpstelafstand van 20cm en een 0,38x vergroting dankzij het scherpstelsysteem aan de achterzijde. Dit alles maakt de RF 14-35mm F4L IS USM bijzonder effectief in kleine ruimtes, zodat fotografen de volledige scène in beeld kunnen brengen.

De Canon RF 14-35mm F4L IS USM is vanaf eind augustus verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 1.849,99.

Kijk voor meer informatie op www.canon.nl.

Geplaatst in: Nieuws