ComputerComputer
Door 25 mei 2022 Lees verder →

Canon kondigt komst EOS R7 en R10 aan

Canon brengt met de EOS R7 en EOS R10 twee systeemcamera’s op de markt die de voordelen van het EOS R System naar het populaire APS-C-sensorformaat brengen. Dit sensorformaat biedt diverse voordelen, zoals de mogelijkheid om kleinere maar toch snelle en krachtige camera’s te gebruiken die perfect zijn voor een breed scala aan onderwerpen.

Bouwend op de essentie van de EOS 7D-serie, is de EOS R7 uitermate geschikt voor natuur- en sportfotografen die de extra reikwijdte van APS-C nodig hebben, maar ook de hoge snelheid en tracking-AF die de hogere modellen in het portfolio bieden. De EOS R10 daarentegen is een sterke allrounder voor lifestyle creators en fotografen die veel onderweg zijn. Als nieuwe modellen in het EOS R System portfolio, erven de EOS R7 en EOS R10 de intelligente autofocustechnologie van Canon’s geavanceerde full-frame modellen voor hun APS-C-formaat. Dankzij Deep Learning en Dual Pixel CMOS AF II kunnen gebruikers onderwerpen zoals voertuigen, dieren en mensen volgen met nauwkeurige hoofd-, gezichts- en oogdetectie over 100% van het beeld. De EOS R7 en EOS R10 bieden AF bij weinig licht tot respectievelijk -5 EV en -4 EV en werken tot F22 met tele converters zodat vogels in de vlucht of atleten op de baan onder alle omstandigheden gemakkelijk zijn te volgen. Beide camera’s zijn uitgerust met Touch and Drag AF, terwijl de EOS R7 de eerste camera binnen het EOS R System is met een gecombineerde AF multi-controller en bedieningswiel. Dit maakt AF-puntselectie mogelijk met snelle en handige instel- en weergavefuncties in één duimbeweging of draai aan de draaiknop.

Sluiter

De EOS R7 en EOS R10 hebben met 15 bps de snelste continue mechanische sluiter van alle APS-C EOS-modellen, en 30 bps en 23 bps bij elektronische sluiters. De EOS R7 biedt een kortste mechanische sluitertijd van 1/8000ste seconde en een elektronische sluitertijd van 1/16000ste, waarmee snelle onderwerpen effectief zijn te bevriezen in hun beweging. Dankzij de DIGIC X-processor zijn dit razendsnel reagerende camera modellen die in staat zijn opnamen met hoge snelheid te verwerken. De 30 bps RAW burst-modus stelt fotografen in staat om beelden die tijdens continu-opnamen worden vastgelegd als filmbestand te bewerken en daarna een eenvoudige beeldselectie uit te voeren. Wanneer de pre opnamemodus is ingeschakeld, kunnen ook 0,5 seconde durende opnamen worden gemaakt voordat de ontspanknop wordt ingedrukt. De ingebouwde In-Body Image Stabilizer (IBIS) in de EOS R7 is perfect voor iedereen die onderweg of gedurende meerdere seconden uit de hand fotografeert. Daarmee plaatst dit model zich naast de EOS R6, EOS R5 en EOS R3 met ’s werelds hoogste beeldstabilisatieniveau van 8,0 stops. Voor het eerst in EOS modellen wordt het IS-systeem gebruikt om de horizon waterpas te stellen wanneer de ‘Auto-level’-functie is ingeschakeld. Ook worden verticale trillingen gecompenseerd tijdens het fotograferen in de nieuw toegevoegde panorama- of panning-instellingen.

Sensoren

De nieuw ontworpen 32,5- en 24,2-megapixel APS-C-sensoren van de EOS R7 en EOS R10 bieden een nog groter bereik en leveren haarscherpe beelden, zelfs vanaf afstand – ideaal voor sport- en natuurfotografen die dichter bij de actie willen komen. Naast HEIF, Compact RAW en HDR modi biedt Dual Pixel RAW de vrijheid voor nabewerking en maakt het een betere weergave van scènetinten mogelijk. De Digital Lens Optimizer zorgt automatisch voor de beste in-camera JPEG’s waarbij afwijkingen worden gecorrigeerd zonder verlies aan opname prestaties. Met een gewicht van slechts 612 gram en 429 gram elk – met accu en kaart – bieden de EOS R7 en EOS R10 fotografen een krachtige upgrade, maar toch de mogelijkheid om met minder gewicht te werken in vergelijking tot hun bestaande DSLR-camera en lenscombinaties. De EOS R7 is compact en ook robuust, en heeft bovendien een weersbestendige vormgeving voor iedereen die onder moeilijke omstandigheden fotografeert.

4K-video

Om aan te sluiten bij de groeiende behoefte om zowel video’s als foto’s te maken, kunnen de EOS R7 en EOS R10 voor de hoogst mogelijke kwaliteit videobeelden vastleggen in 4K 60p of 4K 30p die down sampled zijn van respectievelijk 7K en 6K. Dit beeldmateriaal kan worden uitgevoerd naar HDR PQ (YCbCr 4:2:2 10-bits) in-camera, of via HDMI. De EOS R7 heeft een extra 4K 60p crop-modus om het bereik nog verder te vergroten – ideaal voor het filmen van wilde dieren op een savanne bijvoorbeeld. Beide camera’s kunnen bovendien opnamen maken voorbij de individuele cliplimiet van 30 minuten en kunnen een uur lang 4K 60p opnamen maken, perfect voor het opnemen van langere content zoals interviews en evenementen. Beide modellen ondersteunen het vastleggen van HDR PQ (YCbCr 4:2:2 10-bits BT.2020) filmbeelden die een groot dynamisch bereik hebben met minimale grading. Voor iedereen die een stap verder wil gaan, is de EOS R7 de eerste APS-C EOS die Canon Log 3 en Cinema Gamut gebruikt – dit biedt extra flexibiliteit tijdens beeldbewerkingsprocessen. En voor iedereen die de beeld kwaliteit en zijn volgersgroep via social media wilt verbeteren dan wel vergroten, ondersteunen beide modellen verticale opnamen en technologieën om videobeelden onderweg stabiel te houden – de EOS R7 kan IBIS combineren met optische en Movie Digital IS voor een ongeëvenaarde stabiliteit en de EOS R10 gebruikt gegevens van lenzen met Optical IS om het effect van Movie Digital IS te maximaliseren.

Cconnectiviteit

Dankzij het intuïtieve design en de verbeterde aansluitmogelijkheden, kunnen fotografen hun werkprocessen eenvoudig stroomlijnen. Met een elektronische 2,36-megapixel dot zoeker en OVF view assist kunnen DSLR-gebruikers gemakkelijk de overstap naar een systeemcamera-model maken en de vertrouwde zoeker ervaring handhaven. Aanpasbare draaiknoppen en een variangle LCD-scherm zorgen voor een probleemloze bediening, terwijl in-camera focus bracketing en dieptecompositie deze modellen tot krachtige creatieve tools maken. De EOS R7 heeft een zoeker met een hoge vergroting van 1,15x, zodat liefhebbers van meeslepende opname- en weergavebeleving alles optimaal ervaren. Met de ingebouwde flitser is de EOS R10 een fantastische alles-in-één tool voor fotografen die in allerlei omgevingen fotograferen, of dat nu binnenshuis is of in slecht verlichte ruimtes. Met de dubbele UHS-II kaartsleuven ondersteunt de EOS R7 ook instant back-ups, gescheiden opslag van foto’s en films, of het opnemen van verschillende formaten op afzonderlijke kaarten. Om beginnende fotografen te helpen om in een handomdraai hun werk te delen, op te slaan en te sorteren, bieden beide camera’s verbeterde verbindingsmogelijkheden met Wi-Fi en Bluetooth. Gebruikers kunnen beeldmateriaal uploaden naar hun eindbestemming via image.canon en de camera bedienen via de Camera Connect-app, naar keuze via een compatibele USB Type-C-kabel of via een draadloze verbinding. Voor live-streamers bieden beide camera’s een clean HDMI-uitgang voor individueel streamen en streaming naar YouTube via image.canon. Gebruikers kunnen nu ook RAW-bestanden rechtstreeks uploaden naar Canon’s nieuwe Cloud Image beeldverwerkingsservice op image.canon, die Neurale netwerktechnologie voor beeldverwerking toepast om de beeldkwaliteit van een RAW-bestand verder te verbeteren. Ook beschikken zowel de EOS R7 als EOS R10 over een nieuwe multifunctionele accessoireschoen – een primeur voor EOS APS-C-modellen – die geavanceerde nieuwe accessoires van voeding voorziet en een snelle communicatie mogelijk maakt.

Lenzen

Ook worden er twee nieuwe RF-S lenzen geïntroduceerd: de RF-S 18-45mm/F4.5-6.3 IS STM, een ultracompacte zoomlens voor dagelijks gebruik, en de RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM, een veelzijdige lens met een hoge vergrotingsfactor. Sinds de introductie van het EOS R System heeft Canon haar full-frame aanbod uitgebreid om een reeks aan tools te bieden die elk voldoen aan de verschillende behoeften van fotografen. De komst van het APS-C-formaat binnen het EOS R System is de volgende stap in Canon haar streven om nog meer keuzevrijheid te bieden, zodat een nog grotere groep fotografen en content creators hun creatieve ambities kunnen realiseren. De Canon EOS R7 is vanaf juni beschikbaar voor een adviesprijs van € 1.519,99, de EOS R10 vanaf juli voor een adviesprijs van € 999,99. De Canon RF-S 18-45mm/F4.5-6.3 IS STM en de RF-S 18-150mm/F3.5-6.3 IS STM zijn vanaf juni beschikbaar voor respectievelijk een adviesprijs van € 359,99 en € 579,99.

Kijk voor meer informatie op www.canon.nl.

Geplaatst in: Nieuws