ComputerComputer
Door 2 november 2022 Lees verder →

Sony introduceert Alpha 7RV

Nieuw van Sony is de Alpha 7RV. Dit nieuwste model in de 7R-serie verenigt Sony’s hoogste resolutie beeldsensor met de krachtige BIONZ XR-beeldprocessor. De Sony A7RV biedt een resolutie van 61-megapixel, verfijnde 8K-videomogelijkheden en een zeer effectieve 8-stops beeldstabilisatie. Daarnaast is de A7RV uitgerust met een nieuw kantelbaar en uitklapbaar display, transmissiefuncties op hoge snelheid, betere bediening en een soepele workflow-integratie.

De Sony A7RV beschikt over een nieuwe generatie autofocus met geavanceerde objectherkenning dankzij een AI-chip (Artificial Intelligence). Deze maakt onder andere gebruik van deep learning. Dit verbetert de nauwkeurigheid van de objectherkenning van de camera doordat er volledig gebruik wordt gemaakt van de resolutie. AI-herkenning registreert nu ook verschillende nieuwe objecten, zoals auto’s, vliegtuigen, treinen en insecten. Behalve de geavanceerde AI-technologie zijn veel geliefde functies van andere camera’s in Sony’s Alpha-serie nu ook aan de A7RV toegevoegd en zelfs verbeterd, te weten Continue Real-time Tracking, sneller en nauwkeuriger AF-systeem, fotograferen tot 10 bps met AF/AE-tracking, stil-fotograferen tot 7 bps, en continu fotograferen tot maximaal 583 gecomprimeerde RAW-afbeeldingen bij hoge snelheid. De A7RV beschikt daarnaast over scherpstelfuncties die een hoge resolutie ondersteunen, zoals fulltime DMF (direct manual focus) en focus bracketing. Focus bracketing is een veelgevraagde functie die het stacken van foto’s op basis van focus mogelijk maakt. De A7RV is ontworpen om alle details vast te leggen. Dit komt door de nieuwste BIONZ XR-processor en een 35 mm full-frame Exmor-R CMOS-back illuminated beeldsensor met circa 61 effectieve megapixels. Deze BIONZ XR-processor zorgt ervoor dat potentie van de sensor volledig wordt benut. Zo zijn lowlight prestaties van de camera verbeterd met een bereik van ISO 100 tot 32000 voor zowel fotografie als videografie, met een breed dynamisch bereik van 15-stops voor fotografie.

Beeldstabilisatie

Het beeldstabilisatiesysteem van de A7RV is sterk verbeterd. Deze nieuwe camera beschikt nu over een bijzonder nauwkeurige stabilisatie-eenheid, geavanceerde gyro-sensoren en geoptimaliseerde beeldstabilisatie-algoritmes. Afgezien van 8-stops stabilisatie voor fotografie, biedt het nieuwe stabilisatiealgoritme een nauwkeurige detectie en controle tot op het niveau van een enkele pixel. Zo kunnen fotografen optimaal profiteren van de potentie van de 61-megapixel beeldsensor en de kleinste details weergeven. De A7RV biedt ook verbeterde Pixel Shift Multi Shooting, waarbij geprofiteerd wordt van de precieze, interne beeldstabilisatiecontrole. Pixel Shift Multi Shooting legt meerdere beelden vast die vervolgens op een computer worden samengesteld voor een beeld met een resolutie van 240,8 miljoen pixels (19.008 x 12.672 pixels). Met behulp van de nieuwste versie van Imaging Edge Desktop Ver.3.5 worden kleine bewegingen op pixelniveau automatisch gedetecteerd en gecorrigeerd. De A7RV ondersteunt daarnaast een nauwkeurige en veelzijdige flitsbediening voor extra creatieve flexibiliteit. Bovendien onderdrukt de A7RV bij moeilijke lichtomstandigheden op effectieve wijze het flikkeren van kunstmatig licht voor foto en video.

Filmische Functies

Naast de fotografiemogelijkheden biedt de A7RV ook geavanceerde videomogelijkheden. Sony’s nieuwste camera biedt 8K 24/25p-video, 4K-video oversampled van 6,2K zonder pixel-binning, een efficiënte MPEG-H HEVC/H.265-codec, intra-opnamen, 10-bit 4:2:2-opnamen en nog veel meer voor een hoge beeldkwaliteit en flexibele nabewerking. Ook biedt de camera verbeterde objectherkenning voor een ongekende betrouwbaarheid bij real-time tracking, breathing compensation en de mogelijkheid om metadata van de camera te gebruiken voor nabewerking. Naast beeldstabilisatie in de body met Active modus, is de A7RV compatibel met een selectie van lenzen met ingebouwde beeldstabilisatie voor een nog stabieler opnamekader en vloeiende opnamen. De A7RV combineert betrouwbaarheid voor professionele foto- en videografie met een compact en licht formaat. De A7RV is uitgerust met een nieuw kantelbaar en uitklapbaar LCD-scherm. Hiermee wordt het gemak van een kantelbare monitor gecombineerd met de flexibiliteit van een uitlapbare monitor. Daarnaast kent dit scherm een elektronische beeldzoeker met 9,44 miljoen pixels. De A7RV omvat ook twee CFxpress Type A/SDXC-compatibele mediasleuven, een gloednieuw menusysteem met touchscreen en een groot aantal aanpasbare functies. Professionals kunnen bovendien hun workflow optimaliseren met een bijgewerkte connectiviteit. Gegevens kunnen op hoge snelheid worden overgezet via WiFi (802.11ac) 2×2 MIMO of een bekabelde SuperSpeed USB 10Gbps-verbinding via een USB-C-poort. Naast efficiënte opnamen op afstand en transfers van foto- en videobestanden, ondersteunen nieuwe USB-streamingfuncties UVC/UAC-streaming vanaf de camera in 4K (QFHD) met audio.

De nieuwe Sony A7RV zal binnenkort verkrijgbaar zijn bij de erkende Sony dealers voor €4500,-.

Geplaatst in: Nieuws