ComputerComputer
Door 17 april 2023 Lees verder →

Belichten, fotograferen, retoucheren!

Bij uitgeverij Van Duuren Media is een nieuw boek verschenen van bestsellerauteur Scott Kelby verschenen. In Belichten, fotograferen, retoucheren! (ISBN 9789463562980) leert hij je werkelijk alles over de complete belichtingsopzet, de opname en de nabewerking in Adobe Lightroom en Photoshop. Het is in feite een alles-in-een-handleiding over de drie belangrijkste aspecten van de fotografie, te weten belichting, fotograferen en retoucheren.

Het 268 pagina’s dikke boek telt 15 hoofdstukken met de titels Flatteus, omringend licht, Intens portret, Eenvoudige eenflitsuitstraling, Locatieflits met tegenlicht, Contrastrijke zijverlichting, Zakelijke close-up (man), Zakelijke close-up (vrouw), Vensterlicht + flitser, Sportieve uitstraling, Mode uitlichten, Kleureffecten met filters, Silhouetverlichting, Eén flitser op locatie, Samengesteld portret, en Portret bij zonsondergang. Wat dit boek zo bijzonder maakt is de unieke visuele manier waarmee Scott je de lichtopstellingen leert. Hij toont geen schetsen of 3D-modellen, maar je ziet de daadwerkelijke verlichtingsopstelling op foto’s die tijdens de live-opname zijn gemaakt. Je ziet hoeken van bovenaf, opzij en elk ander nuttig perspectief dat je nodig hebt, terwijl Scott je ook de exacte afstanden tussen het licht en het onderwerp en de achtergrond laat zien. Hij laat ook zien hoe je meer uit één lamp kunt halen dan je ooit had gedacht. Daarnaast is er ook veel aandacht voor de allerbeste retoucheertechnieken, die je kunt gebruiken voor elk portret. Tips voor het maken van witter oogwit, een egalere huid, het maken van een mooie gloed en meer om je portretfoto’s en de belichting van je model verder te perfectioneren. En hoe je contrastrijke portreteffecten kunt creëren zonder dure plug-ins te kopen. Het boek staat vol met insidertrucs, ontelbare handigheidjes en tal van speciale effecten waarmee je je portretfoto’s naar een hoger plan kunt tillen. Het boek kost € 44,99 en is onder andere te koop bij Bol.com. Aanbevolen!

 

Geplaatst in: Boeken