ComputerComputer
Door 16 mei 2023 Lees verder →

Zo werkt Affinity Photo 2

Bij uitgeverij Van Duuren Media is een nieuw boek verschenen over het werken met Affinity Photo 2. In Zo werkt Affinity Photo 2 (ISBN 9789463562973) gaat auteur Bob Timroff uitgebreid in op de werking van dit beeldbewerkingsprogramma.

Er zijn maar weinig mensen die nog nooit hebben gehoord van het programma Adobe Photoshop. De term ‘fotoshoppen’ is zelfs synoniem geworden voor het digitaal bewerken van foto’s en afbeeldingen met de computer. Maar er kleeft een heel groot nadeel aan Adobe Photoshop en dat is de prijs. Affinity Photo 2 is hét antwoord hierop. Het is namelijk een betaalbaar alternatief voor Photoshop en beschikbaar voor zowel Mac als Windows. Met Affinity Photo bewerk je foto’s en maak je nieuwe ontwerpen met bekende gereedschappen in een herkenbare gebruikersomgeving. Affinity Photo 2 kent net als Photoshop lagen, effecten en tal van andere geavanceerde zaken die in dit 256 pagina’s dikke boek haarfijn uit de doeken worden gedaan. Na een korte inleiding behandelt auteur Bob Timroff in 12 hoofdstukken alle aspecten van het werken met Affinity Photo 2. Aan bod komen zaken als de indeling van Affinity Photo, kennismaken met de gebruikersinterface en deze aanpassen, voorkeuren en instellingen, kleurmanagement en -ruimten, Photo-persona, gereedschappen, werken met Liquify, werken met Develop, stacking, HDR Merge, Focus Merge, het gebruik met lagen, werken met filters, tekengereedschappen, maskers en selecties, enzovoort. Verspreid door het boek staan tevens diverse praktische tips. Het rijk geïllustreerde boek kost € 29,99 en is onder andere te koop bij Bol.com. Aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken