ComputerComputer
Door 1 juni 2023 Lees verder →

Compositie in landschapsfotografie

Landschapsfotografie lijkt makkelijk, maar dat is het niet. Hoe geduldig het landschap ook is, het op een aantrekkelijke manier in beeld brengen is een lastige taak. Wat moet je doen om het landschap zo in beeld te brengen dat de foto ook echt de moeite waard is om te bekijken? In de reeks Focus op fotografie is bij uitgeverij Van Duuren Media een boek verschenen, getiteld Compositie in landschapsfotografie (ISBN 9789463563079), dat antwoord geeft op die prangende vraag.

Een goede compositie is namelijk de sleutel tot het succes. Vaak wordt verwezen naar de regel van derden. Maar compositie is zo veel meer. Het gaat om vlakverdeling, beeldelementen, lijnen, balans en de visuele flow door een foto heen. Dit 248 pagina’s dikke boek is een ontdekkingsreis door de wonderlijke wereld van compositie. Auteur Nando Harmsen duikt in de geschiedenis om te weten te komen waar al die regels vandaan komen. Hoe moet je die regels in de praktijk toepassen? Wat voor manieren zijn er om een compositie te vinden? Hoe vertaal je het landschap naar een foto? En nog veel meer. Door alles in het landschap als een vorm te beschouwen, krijgen je controle over het optimaal weergeven van wat er in het landschap te zien is. Het boek telt 15 hoofdstukken waarin onder andere zaken als Regels en compositie, De oorsprong van compositieregels, Compositiegrondvormen, Compositieregels in de praktijk, Licht en donker gebruiken, Voorgrond en achtergrond, Visuele flow in de foto, Lijnen beïnvloeden, De rol van beeldverhouding en de Compositiehulpmiddelen in de nabewerking aan bod komen. Je leert hoe je de best mogelijke compositie kiest voor het landschap waarin je staat en de onderlinge positie van de beeldelementen in het landschap te manipuleren tot je de mooiste vlakverdeling bereikt. Na het lezen van dit boek maak je van elk landschap een oogstrelende foto. Het boek kost € 34,99 en is onder andere te koop bij Bol.com. Aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken