ComputerComputer
Door 14 juni 2023 Lees verder →

Handboek Fotografie

Bij uitgeverij Van Duuren Media is een nieuwe editie verschenen van het Handboek Fotografie (ISBN 9789463563062). In de 11e editie van dit lijvige boek werk gaat auteur Pieter Dhaeze uitgebreid in op alle facetten van het fotograferen met een digitale systeemcamera.

Je bent de trotse eigenaar van een digitale systeemcamera (spiegelreflex of spiegelloos), waarmee je prachtige foto’s kúnt maken. Met de nadruk op kunt, want het is een misvatting te veronderstellen dat zo’n camera een toverdoos is waarmee elke foto meteen een (technische) voltreffer wordt. Gedachteloos fotograferen met een systeemcamera – zoals met een telefoon – levert in tachtig procent van de gevallen misschien wel een leuk kiekje op, maar zal zelden tot een winnaar leiden. Kennis van de fotografische basisprincipes en de bediening van het gereedschap vormen een onmisbaar fundament om volledige controle te kunnen hebben over het eindresultaat. Maar ook met voldoende kennis en vaardigheden resulteert een druk op de ontspanner nog steeds niet altijd in een perfecte foto. Zaken als een goede voorbereiding, inleving in het onderwerp, ervaring, geduld en niet te vergeten inspiratie, zijn vaak nog veel belangrijker om onderscheidend te kunnen fotograferen. Dit 416 pagina’s dikke handboek is daarom onderverdeeld in vier katernen, te weten Fundament, Praktijk, Beeldbewerking en Inspiratie, die ingaan op alle facetten van (digitale) fotografie en jouw motivatie en creativiteit prikkelen met inspirerende tekst, foto’s en illustraties. Zo ben je snel bekend met zaken als stopjes en trapjes, met Live View, RAW en kleurbeheer en met macro en portret. Visies van toonaangevende fotografen vullen het geheel aan. Het boek wordt afgesloten met portfolio’s van prof. mr. Pieter van Vollenhoven en Johan van de Watering, aangevuld met twee leuke fotoreportages. Dit standaardwerk voor fotografen kost € 49,99 en is onder andere te koop bij Bol.com. Aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken