ComputerComputer
Door 30 mei 2024 Lees verder →

Bewolkte dagen

Bewolkte en regenachtige dagen komen overal voor, ook op de meest exotische vakantiebestemmingen. Ga niet zitten mokken op je hotelkamer, maar trek er met je camera op uit. Bewolkte dagen zijn bij uitstek geschikt om close-ups te maken van bijvoorbeeld de lokale flora, maar ook om details van gebouwen te fotograferen.

 

Een bewolkte dag leent zich ook prima om portretten en kleurrijke details op markten te fotograferen. De resultaten zullen je niet tegenvallen. Integendeel, juist met een bewolkte lucht kun je fraai verzadigde beelden schieten. Elke moderne reflex of systeemcamera beschikt ook over de beeldstijlen Landschap en Portret, die bij uitstek geschikt zijn om op bewolkte dagen te gebruiken. De beeldstijl Landschap laat met name groene tinten nog beter uitkomen en de beeldstijl Portret zorgt dat huidtinten natuurlijk overkomen. Op een bewolkte dag is het ook niet nodig om bij het maken van een portretfoto in te flitsen, hetgeen een veel natuurlijker en zachter portret oplevert. En de kans op rode ogen is afwezig. Kortom, ook bij minder mooi weer is er voldoende om te fotograferen!

Geplaatst in: Reisfotografie