ComputerComputer
Door 7 april 2024 Lees verder →

Reisgidsen en ansichtkaarten

Oriënteer je vooraf op je reisbestemming. Koop van tevoren een rijk geïllustreerde reisgids van bijvoorbeeld Capitool of National Geographic. Deze reisgidsen bevatten veel foto’s die een goede indruk geven van wat je er zoal kunt gaan zien en dus fotograferen. Bekijk ter plekke ook de ansichtkaarten in de souvenirwinkels.

Als je een aantrekkelijk beeld ziet en de locatie staat niet achterop de ansichtkaart vermeld, koop dan de desbetreffende ansichtkaart en ga er mee naar het lokale toeristenbureau. Daar weet men meestal wel waar de foto gemaakt is. Raadpleeg vervolgens een landkaart of stadsplattegrond om te zien hoe een en ander is gesitueerd ten opzichte van de zon. Voor al dit soort zaken geldt: laat je er door inspireren, maar doe niet aan kopieergedrag!

Geplaatst in: Reisfotografie